vrijdag 5 juli 2013

NK Junioren baan 10.000 meter

Alweer anderhalve maand geleden werd op de blog van Matthieu mijn stukje in de aanloop naar het NK gepubliceerd, mocht u deze hebben gemist, hier is de link. En dan nu het vervolg, op mijn eigen blog! Al vrij snel na het stukje op Matthieu zijn blog blog werd mijn verzoek om in te schrijven met wegtijden op de 10.000 meter goed gekeurd! Aan het Tartl├ętos loopgala mocht ik niet deelnemen aan de 10.000 meter. Wel heb ik hier een PR gelopen in een zware wedstrijd op de 5000 meter, in 18.38.65. Dit was voor mij echter wel een teleurstellende wedstrijd, ik wilde harder, en ik weet dat ik dat kan.

Om nu maar weer verder te gaan met positief nieuws, mijn 10.000 meter tijd bleek snel genoeg te zijn voor deelname aan het NK junioren 10.000 meter!
Ook mijn 5000 meter tijd was snel genoeg, maar ik heb ervoor gekozen me te focussen op de 10.000 meter.

En nu verder naar afgelopen vrijdag, samen met mijn trainer Gerard, en mijn moeder arriveerden we in Eindhoven na ruim anderhalf uur rijden. Ik was erg gespannen en hierdoor at ik niet zo makkelijk, maar ik voelde me goed, ik was er in mijn hoofd helemaal klaar voor. Ik had voor mezelf als doelen gesteld; top 10 eindigen, 37.30 lopen, en hopelijk een clubrecord pakken en misschien wel het belangrijkste, genieten van mijn eerste NK.
Nadat ik mijn enveloppe met startnummers en meldingskaart had opgehaald liepen we naar de tribune, ik maakte alvast de (3!) startnummers vast aan mijn shirt en tas. Om toch een beetje te ontspannen voor de wedstrijd gingen we kijken naar de andere atleten, 800 meters, speerwerpers, alles kwam voorbij.
Zo rond kwart voor acht nam de spanning over en we gingen wat rondlopen, kijken waar de 2e callroom is waar ik 20 minuten voor de start mij moest melden, en alvast kijken bij het inloopveldje. Om het half uur moest ik weer naar de wc, zoals eerder gezegd, ik was gespannen. Zo rond 8.15 ging ik rekken, loslopen en een paar versnellinkjes doen, en om 8.40 liep ik richting de 2e callroom. Het moment kwam nu wel erg dichtbij, in de callroom werd alles gecontroleerd, hadden we geen foute reclame op onze kleding, waren we er allemaal wel? Toen ik weer naar de wc moest, liep er zelfs iemand mee, alles was zeer strak geregeld. Eenmaal weer in de callroom praatten de jongens van de lange afstand en ik wat onder elkaar. Iedereen wenste elkaar oprecht succes en de sfeer was goed.

 
Om 9.05 klonk het startschot, een grote groep sprintte richting het 200 meter punt, ik liet me niet gek maken en liep mijn eigen tempo, de eerste 8 ronden liep ik steady op 90sec per rondje maar daarna kreeg ik te veel last van steek en buikpijn. Mijn tempo moest omlaag en het doel om 37.30 te lopen leek niet meer te behalen, toch wilde ik er alles uithalen wat er die avond in zat. Ik had er immers zo lang naar toe gewerkt, met bijgestelde plannen en een lager tempo probeerde ik de andere 17 ronden door te bijten. Dit lukte aardig, al was het wel enorm zwaar. Eenmaal zo ongeveer in ronde 20 bleek ik op schema 39.05 te liggen, wat voor mij teleurstellend was, wel zou dat een PR betekenen. Ik gaf niet op en deed er alles aan om toch een PR te lopen. In het een na laatste rondje riep de speaker om dat ik mijn PR niet zou verbreken, dit zorgde ervoor dat mijn laatste beetje energie en nog kon uitpersen, de laatste honderd meter liep ik in volle sprint onder luid gejuich van het publiek, dit gaf een enorme kick en alles leek zo snel te gaan. Mijn slotronde duurde 85 seconden en hierdoor heb ik mijn PR met 8 seconden verbroken door te finishen in 39.31, allemaal dankzij die laatste snelle ronde.
Wel was ik helemaal gesloopt, er was niets meer van me over en net over de finish begon ik over te geven, ook was ik duizelig en viel ik om. Het mag dus wel duidelijk zijn dat ik letterlijk alles heb gegeven. Na 5 minuten was ik weer terug op aarde en werd ik door de tegenstanders die al gefinisht waren gefeliciteerd met een PR en een toch wel goede wedstrijd.
Over en weer werden er schouderklopjes uitgedeeld en we waren allemaal wel tevreden.

Al met al kan ik terugkijken op een mooi en zwaar NK, zoals het hoort. Ik heb mijn doel niet behaald, maar met een 12e plek op het NK mag ik mezelf toch mooi 12e van Nederland noemen, en een PR is ook niet mis.
Ook wil ik Matthieu feliciteren met zijn PR’s en zijn 4e plek op de 400 meter.
Het doel om 37.30 te lopen blijft, dit hoop ik te doen tijdens het NK senioren+junioren A 10km op de weg 29 september te Utrecht!

Groet,Ruben

Geen opmerkingen:

Een reactie posten