zaterdag 7 september 2013

Vakantie, school, clubrecords en wederom een NK!

Na een periode van stilte op de blog is het weer tijd voor een stukje!

Om u even bij te praten, 6 weken geleden zat ik nog in het zonnige Italië ten noorden van het Gardameer te genieten van de zon, de tour de France en een fles sportdrank. 
Met het hele gezin plus mijn oom en tante met hun kinderen kwamen we aan op een regenachtige dag. Midden op een berg met het uitzicht op het Gardameer. Enigszins teleurgesteld over het weer laadden we de auto's uit en renden we door de stromende regen richting de huisjes. Zodra we een beetje gesetteld waren kwam al snel de PlayStation tevoorschijn, best leuk voor als het een regent, en anders trouwens ook..
De volgende dag echter was het al 28 graden met een strakblauwe lucht, en dit is verder gedurende de 2 weken niet meer veranderd. 
Samen met mijn neefjes Jaap Jouke en Peter heb ik de nodige uren getafeltennist, gevoetbald en gezwommen. Ook heb ik met mijn oom Schelte een mountainbike tocht gemaakt over de bergen. Het klimmen ging mij erg goed af de hoogtemeters vlogen ons om de oren en al snel hadden we er 1100 gehad. Ook de vergelijkingen met Mollema kwamen al snel. Berg af leek ik echter meer op de bange Fransman Pinot. Hier was mijn oom de specialist. Na nog geen uur afdalen over een stijl bergpad met allemaal losse stenen en grote keien ging ik dan ook onderuit. Dit kwam mijn daal techniek niet ten goede en zodra ik merkte dat mijn achterband gaar was de fiets alle kanten op schudde alsof ik een slag in mijn wil had kwam ik echt amper nog naar beneden. Desondanks was dit een leuke 5 uur durende alternatieve training en ik zou zeker het klimmen nog eens willen doen, en dan met zo'n kabelbaan weer naar beneden..
Naast fietsen heb ik natuurlijk ook de nodige hardloop kilometers gemaakt, dit samen met mijn neefje Jaap Jouke, het lopen in de bergen viel ons erg tegen, het was erg zwaar. Ook de hoogte zal wel mee gewogen hebben.


Nu weer even fast forward, 1 augustus was ik jarig en ik heb hier 2 paar nieuwe spikes gekregen! En niet te vergeten een grote opstap naar mijn rijbewijs waar ik binnenkort mee ga beginnen.

Ook stond het eind van de vakantie in het teken van het NK 10km op de weg in Utrecht 29 september tijdens de Singelloop. Samen met trainers Gerard en Harry is hier een mooi trainingsschema voor gemaakt wat ik de afgelopen weken heb gevolgd. 5 keer in de week loop ik, woensdag interval lang op de baan met de groep en vrijdag interval kort met de groep, zaterdag zondag en dinsdag loop ik zelf een duurloop op verschillende tempo's.
het doel 38.00 te lopen op de 10 km tijdens het NK ligt is in zicht, het gaat zelfs zo ongelooflijk goed dat er misschien wel meer in zit! De laatste tijd heb ik last van mijn knieband maar de trainingen gaan mij verder heel makkelijk af en ik merk enorme vooruitgang. In rust is de hartslag al 10% gedaald naar gemiddeld 47 en tijdens mijn duurloop tempo 1 is die ook gedaald met 10% naar 148. Naast hard lopen op de trainingen was er ook ruimte voor gezelligheid, nu ik mijn eigen schema heb loop ik vooral alleen maar de warming up en cooling down is nog altijd gezamenlijk.
Met school er bij sinds een week is het wel erg druk maar de trainingen lijden er voor alsnog niet onder. Wel heb ik dit weekend minder gelopen dan geplanned wegens mijn knie.

Al met al heb ik een mooie vakantie gehad en kijk ik erg uit naar het NK. De kans om tussen Nederland's grootsten te lopen is geweldig. Ik heb erg veel zin in deze krachtmeting en als het een beetje kan ben ik van plan in ieder geval 100 meter met de toppers mee te gaan. Hierna is het een kwestie van tempo vinden en uitlopen. 

En dan nu de club records!
Tijdens het vorige NK heb ik een clubrecord gelopen op de 10.000 meter en dat is sinds kort officieel! Ik kan niet wachten tot mijn naam op het bord staat.
Ook heb ik vorig jaar als B junior een 5000 meter op de baan gelopen in mijn eerste maand bij de Gemzen, verrassend genoeg blijkt dit ook een clubrecord te zijn! Het is alweer 1 jaar geleden en destijds was ik hier helemaal niet mee bezig maar ook bij de 5000 meter kom ik binnenkort als het goed is op het bord te staan!
de records zijn: 
5000: 19.36 en 10.000: 39.31.98
Het laatste record ga ik zeker nog aan scherpen, tijdens het NK op de weg kan dit niet, de 10.000 meter moet op de baan gelopen zijn. Maar ik heb nog genoeg tijd om als Junior A een 10.000 meter op de baan te lopen.

En dat was het dan. Een enorm lange blogpost om goed te maken voor een veel te lange stilte!

Graag wil ik nog iedereen van vakantie bedanken voor 2 mooie weken, en natuurlijk de trainingsgroep van woensdag en vrijdag avond voor de leuke trainingen.

Groet,

Ruben 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten