woensdag 27 november 2013

Top training bij de Gemzen

Vanavond, net als elke woensdag avond trainden wij bij de Gemzen.

Na een gezamenlijke warming up werden de groepen gesplitst, ik zat bij de lopers samen met Joren, Niels, Stefan, Erin, Madelon, en Anne. Wij werden getraind door Gerard, de rest trainde voor hun specifieke onderdelen met andere trainers om zo het maximale uit de training te halen.
Onze training bestond uit een blok loopscholing, lopen op tijd en natuurlijk het uitlopen.

Bij de loopscholing lag vandaag de nadruk op de arm beweging maar ook naar de rest werd nadrukkelijk gekeken in de keuringsronde. Iedereen moest een keer een 100 meter op een lekker tempo lopen terwijl de rest kritisch keek naar zijn of haar techniek.
De een liep wat beter dan de andere, ik zal geen namen noemen, maar bij iedereen zat er vooruitgang in ten opzichte van de laatste keer. Nog een leuk feitje, behalve genieten van elkaars looptechniek konden wij vanavond ook nog genieten van een gems wiens naam ik niet zal noemen, die eerder op de avond bij de wok had gegeten. Wat de nodige euroma's met zich mee bracht.

Maar dit was niet alles. Na de looptechniek was het tijd voor het lopen op tijd. We werden in 2 teams verdeeld; de jongens en de meiden. Het is duidelijk wie hier de favorieten rol opeiste. Eerst moesten we 200 meters lopen in een bepaalde tijd. Eerst 60, toen 50, 40, 35 en uiteindelijk 30 seconden. Elke seconde die de snelste er vanaf zat was 1 strafpunt. Ik moest helaas mijn horloge inleveren wat het nog best moeilijk maakte. Waar Madelon bij de meiden zorgde voor een nauwkeurige tijd was ik zelf bij ons de gene die voorop liep om zo precies mogelijk de gevraagde tijd te lopen. Helaas waren de meiden net was beter dan wij, en dus was Madelon net iets beter dan ik. Al zal dit wel liggen aan het feit dat wij vooral op de tempo's liepen die hun gewend zijn. Na dit alles werd er natuurlijk gezellig uitgelopen.
Al met al een top training!!

Groet,
Ruben

(De foto is van een tijdje terug)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten