zaterdag 28 december 2013

Dik PR, bijna NR

Vandaag stond de uurloop op de baan van Cialfo in Epe op het programma.
Vantevoren had ik mijn zinnen gezet op het Nederlands -23 jaar record uur loop. Deze stond op 15.718 meter, een scherp, heel scherp doel.

Om dit te behalen zou ik mijn PR op de 10km ruim moeten verbeteren, en dan het tempo vasthouden.

Maargoed,  na een goede voorbereiding en warme lunch maar zonder al te veel aanpassingen in de training reden we naar de baan in Epe. Daar anderhalf uur voor de start bekeek ik de baan en de lopers van de 6 uurs loop, de echte gekken.
Een uur voor de wedstrijd om 15.30 ging ik inlopen, rekken en wat sprintjes trekken. Een half uur voor de wedstrijd herhaalde ik dit en kletste ik wat met de huidige record houder. Eenmaal bij de start was het al best koud en ik begon te twijfelen of mijn singlet en korte broek wel warm genoeg waren. De eerste 8 a 10 ronden liep ik samen met de record houder die erna helaas moest uitstappen door zijn voetblessure.
Na 12 ronden verloor ik het vertrouwen dat het me zou lukken, het ging best hard. Maar dat bleek voorbarig. Na 25 rondjes en dus 10.000 meter zette ik een dik PR neer van 38.20, 44 seconden sneller dan ooit tevoren.  Na nog eens 21 minuten en 40 seconden knokken kwam ik met 15.592 meter tot stilstand. 126 meter te weinig voor een Nederlands Record maar wel ruim eerste met meer dan 1500 meter voorsprong. Om ook nog een PR te lopen op de 10 tijdens een uurloop is natuurlijk top.
Ik kan terugkijken op een goede wedstrijd, dat mijn trainer Gérard er met zijn vrouw en zijn hond was, en mijn moeder en zusje er waren was ook leuk. Dat heeft zeker geholpen.
Tot de volgende wedstrijd

Groet,
Ruben

P.S. voor de uurloop was er geen beker en podium dus we maakten er zelf maar een.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten