zaterdag 22 februari 2014

Ziekte tijdens het NK en de jaarplanning

In de vorige blog post had ik al geschreven dat ik 9 februari zou deelnemen aan het NK 10km in Schoorl.
Ruim een week vooraf begon ik helaas ziek te worden, vrijdag trainde ik nog en zaterdag liep ik goed op de cross waar ik 3e werd in het klassement. Helaas was ik zondag ineens een stuk minder fit en maandag was ik al ziek, alles op alles zette ik om nog te herstellen en toch fit aan de start te kunnen staan in Schoorl.

Dinsdag was het helaas nog niet beter, het was zelfs nog erger geworden. Woensdag voelde ik me nog beroerder maar donderdag voelde ik me soms al even iets beter, ik nam me voor vrijdag nog thuis te blijven van school maar wel naar training te gaan om even te testen voor het NK. Na de vaste warming up en rekoefeningen liepen we 5x300 meter op een goed tempo rond de 50 sec. Helaas voelde ik me na de 2e keer al beroerd, op het laatste moment besloot ik toch nog een 3e 300 meter te lopen maar daarna voelde ik me nog minder goed en werd ik een beetje onwel. De laatste 2 keer liet ik dus schieten. Het NK ging niets worden.. Ik wilde nog graag de wedstrijd lopen waar ik maanden lang naar uit keek, waar ik veel voor had getraind. Na een geweldige winter gedraaid te hebben had ik er alle vertrouwen in dat het een geweldige wedstrijd zou worden, maar ik was er dus niet bij.

Nu bijna 2 weken later na net een lekkere ochtend training heb ik al weer wat ideeën voor wedstrijden. Binnenkort ga ik een plan maken met mijn coach Gerard, dan kiezen we definitief welke wedstrijden ik dit jaar ga lopen.

De wedstrijden die ik denk te gaan lopen zijn de 4 Engelse Mijl in Zwolle, hier wil ik weer top 10 eindigen en mijn tijd van vorige jaar met minimaal een minuut verbeteren,  moet makkelijk kunnen.
Ook heb ik me al ingeschreven voor de Euroma kruidenloop 10km, daar wil ik laag in de 37 minuten lopen. Verder ga ik sowieso nog de clubcross lopen en daar wil ik de titel pakken.

Naast deze wedstrijden wil ik nog een goeie 5000 en 10.000 op de baan lopen, minimaal een PR ook wil ik me hiermee kwalificeren voor het NK de 10km op de baan voor junioren,  al kan dit misschien ook met een 10km tijd op de weg.
Verder wil ik nog de 3000 meters en een 1 mijl van het baanseizoen lopen om hier snelheid op te doen, op de mijl ga ik voor het clubrecord en op de 3000 meters voor mijn persoonlijk record.

Dan alweer iets later wil ik dus het NK junioren 10.000 meter op de baan lopen, met een PR en top 10 klassering, en helemaal aan het eind van het jaar wil ik weer het NK cross lopen en de uurloop op de baan, op dit onderdeel waar ik vorig jaar 126 meter van het Nederlands record af zat terwijl ik nog een jaar te jong was, wil ik dit jaar, nu ik oud genoeg ben het record pakken.

Het belooft een heel mooi hardloop jaar te worden, een jaar dat al heel goed begonnen is!

Groet, Ruben

2 opmerkingen: