zaterdag 29 maart 2014

Euroma kruidenloop en de clubcross

Inmiddels al weer 2 weken geleden stond de kruidenloop op het programma, voor mij een mooie kans op kwalificatie voor het NK 10.000 meter op de baan in Amsterdam.
Ik liep dus de 10km, de week ervoor ontwikkelde zich een verkoudheid en tijdens de wedstrijd was ik licht verkouden, maar dat hield me niet echt tegen.
Vrij vroeg klonk het startsignaal en ik ging mee met de 2e groep, ik liep daar zelfs op kop, de 1e groep was iets te veel van het goede, die liepen 32 a 33 schatte ik. Na een kilometer volgde het keerpunt en ik startte ik 3.27, wel iets te hard aangezien het doel 3.40-3.45 was.
Na 2km liep ik nog op kop van de groep met een aantal super goede lopers. Kort daarna begonnen we de kop af te wisselen en zodra we op de dijk liepen kreeg ik het zwaar, al na ongeveer 2,3 km. Op de dijk had ik veel last van de wind (het was windkracht 5) en niets hield de wind tegen, ook niet de groep waar ik in liep.
Enigszins kapot door de te snelle start zakte ik weg uit de groep en ik kwam alleen te lopen, recht tegen de wind in, al had ik in mijn eentje evenveel last van de wind als in de groep. Na 5km kwam ik door in 18.45, precies op schema maar toch niet tevreden, ik was veel te hard gestart en alle winst die ik daar gepakt had had ik al verloren. Daarna liepen we nog langer tegen de wind in en ik kreeg het zwaar.

2 kilometer later en inmiddels de andere kant op lopend voelde het nogsteeds alsof we de wind tegen hadden, het zal wel door trechter van de bomen komen, of misschien kwam de wind wel een beetje van de zijkant, dan heb je er ook veel last van.
De laatste kilometers moest ik knokken, ik finishte in 38.29, 9 seconden langzamer dan mijn doorkomst tijdens de uurloop,  aan de ene kant dus een enorme tegenvaller. Maar aan de andere kant is het wel een clubrecord aangezien die eerst op 39.04 stond. En naar omstandigheden met de wind, en natuurlijk de domme start heb ik het nog best wel oké gedaan. Kwalificatie voor het NK is denk ik ook wel gelukt met de tijd, dus opzich is er niets aan de hand.

En dan de clubcross, na een rare start met wat gedoe kwamen we de eerste 1030 meter door in 3.28. Kort na de doorkomst liep ik weg van Jurian en ik kwam alleen te lopen, na de 2e doorkomst, een rondje 3.40 had ik meer dan 50 meter voorsprong die ik de laatste 1030 meter uitbouwde. Ik finishte in 11.07, niet helemaal tevreden over de tijd maar voor een cross, en na een snelle start is het nog best goed. Met uiteindelijk ruim 40 seconden voorsprong op de nummer 2 ben ik nu dus clubkampioen op de cross!

De komende periode ga ik weer toewerken naar wedstrijden waaronder de 4 mijl in Zwolle en het NK begin juli.

Groet,
Ruben

Geen opmerkingen:

Een reactie posten